Új adminisztrációs épület

Megszólal a csengő. Kinyílik a terem ajtaja és a tanító kilép háta mögött a felszabadult gyerekek hadával. A halk és üres folyosó egy szempillantás alatt megtelik nevetéssel, futkosó léptek zajával. A tanító mosollyal az arcán néz végig a szembe jövő kisiskolásokon, miközben a tanári szoba felé halad. Mikor odaér, várakozásteljesen belép és becsukja az ajtót maga mögött. Hirtelen az egész hangzavar elhalkul, az ablakon besütő napsugarak megvilágítják az asztalát, amin már várja őt a napi dolgozatok kijavítása, a következő óra könyvei és a számára oly kedves családi fotó. Bár a munka még nem állt meg, végre fellélegezhet kicsit. Valójában ez a szoba nem más számára, mint egy kis menedék, ahol a szünet tényleg szünet lehet- még ha csak 10 perc erejéig is.

Gyakran esünk abba a hibába, hogy természetesnek veszünk kiváltságos dolgokat, mint például egy tanári szobát egy iskolában, miközben sok helyen ez messze nem magától értetődő dolog. Így volt ez Karaoban is. Az iskola megépülése a gyermekek számára egy olyan régi vágyat teljesített be, amire régóta vártak az ott élő diplomával rendelkező tanítók, akik azóta is lelkesen vetik bele magukat a 150 diák oktatásába minden nehezítő körülmény ellenére. Nem akadály nekik az eszközök vagy még a tankönyvek hiánya sem, maguk készítik el az anyagokat, melyekkel új lehetőségeket nyitnak meg az ott nevelkedő gyermekeknek. És miközben ők adnak és szolgálnak, megfogalmazódott az alapítványunkban a rájuk való odafigyelés is. Ennek következtében 2019. decemberében amerikai szponzoroknak köszönhetően megkezdődhetett egy adminisztrációs ház felépítése az iskola mellett. Helyi vállalkozók, helyi nevén a fundi végezte a kivitelezést, aminek eredményeként egy európai szintű épület készülhetett el öt szobával.

Így beköltözhetett ide az igazgatói iroda, ami a nyugodt körülmények között még inkább az iskola fejlődésén, a gyermekek jóllétén munkálkodhat. Ki lettek alakítva tanári szobák, ahol az órák között megpihenhet az iskola 7 tanítója és csendben készülhetnek a következő órára.

Továbbá hely teremtődött a tanárok közös megbeszéléseire is elkülönítve a diákoktól, az iskola lelkésze által végzett lelkigondozásra és a zavartalan szülői találkozásokra.

 Ezzel együtt az épület fehér falaival kiemelkedő az egész város számára, a tanítók így a saját hivatásuk fontoságát és megbecsülését is végre átérezhetik és a szülők bizalmát még inkább elnyerhetik az oktatás felé.

Arról már nem is beszélve, hogy a gyermekek milyen büszkék, hogy egy olyan iskolába járhatnak, ahol sem nekik, sem a tanítóknak nem kell hiányt szenvedniük.    

Similar Posts